Március 15.-i érdekességek > Március 15. - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Március 15.-i érdekességek > 6 weboldal. Kategória leírása: Március 15.-éhez kapcsolódó érdekességek gyűjteménye.
Szponzorált linkek
1848 - stratégiai játék
http://www.48.sulinet.hu/bemutato.html

A személyes élménynél nincs maradandóbb tanulási forma. Egészen más valamit átélni, cselekvő résztvevőként bekapcsolódni, mint csak a tanár előadását hallgatni vagy érdemjegyért adni feleletet arról. Az 1848-49-es szabadságharc hazánk egyik legdicsőbb küzdelme, a magyar nemzet öntudatra ébredésének időszaka, annak megtestesülése. A játék nem csupán segít megérteni a történelmi helyzetet, hanem a hadműveletek sikeres vezetéséhez, a nyerő játszmához el kell sajátítani a csaták hátterében húzódó történelmi tényeket, a korabeli politikai viszonyokat is.

1848 - stratégiai játék
Kossuth-kifli
http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=5173

mindmegette.hu - Kossuth-kifli - Kossuth Lajos kedvelte a citromos kolbászt, valamint a pozsonyi kifli egy speciális, Palugyay Jakab Vasforrás nevű vendéglőjében kínált formáját, amely Kossuth-kifli néven vált ismertté.

Kossuth-kifli
Az 1848–49-i szabadságharc anekdotakincséből
http://web.axelero.hu/kesz/jel/03_03/anekdota.html

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére igazi ritkaságot ajánlunk Olvasóink figyelmébe. Az alább közreadott történetek Farkas Emőd: Az 1848-49-i szabadságharc anekdotakincse c. könyvéből valók, amely 91 évvel ezelőtt jelent meg először a Rózsa Kálmán és Neje Könyvkiadó és Könyvnyomda Rt. gondozásában. A derűs, olykor fekete humorral átitatott történetek közel hozzák a mai kor emberéhez a régi idők hétköznapjait – mindenféle történelmi pátosz és historizálás nélkül.

Az 1848–49-i szabadságharc anekdotakincséből
Batthyányról elnevezett iskolák
http://www.emlekev.hu/emlekevek/batthyany_lajos_emlekev/adattar/article/D888 ...

Batthyány Lajosról elnevezett iskolák Magyarországon.

Batthyányról elnevezett iskolák
Batthyány-rizs
http://www.konyhamester.hu/index.php?frameaddress=http://www.konyhamester.hu ...

konyhamester.hu - Batthyány-rizs. A rizst finomra vágott vöröshagymával tedd forró zsírra, s pirítsd vajsárgára. Szórd meg sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel és öntsd fel forró erőlevessel...

Batthyány-rizs
Batthyány nevet viselő közterületek
http://www.emlekev.hu/emlekevek/batthyany_lajos_emlekev/adattar/article/D888 ...

emlekevek.hu - Batthyány nevet viselő közterületek Budapesten.

Batthyány nevet viselő közterületek
Hirdetések
Oldal leírása
marcius15.wyw.hu: Március 15. katalógus. Magyar Nemzeti ünnep. 1848-1849-es forradalom és szabadságharc. Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Széchenyi István, Bem József. Magyar forradalom, Aradi vértanúk, kokárda, és emlékművek. Információk, honlapok gyűjteménye Március 15.-ével kapcsolatban.
Gyűjteményünkben 194 válogatott március 15. témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 194 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 77805