Kokárda > Március 15. - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kokárda > 8 weboldal. Kategória leírása: Kokárda: A magyar kokárdát március 15-i nemzeti ünnepen, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetét jelentő pesti forradalom évfordulóján szokás viselni.
Szponzorált linkek
Kokárda
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kok%C3%A1rda

A kokárda rózsaalakú szalagcsokor, melyet eredetileg kalapra vagy sapkára tűztek mint nemzeti jelvény. Franciaországból terjedt el a 18.-19. századi forradalmak idelyén egész Európában és Amerikában. A magyar kokárda piros-fehér-zöld színű, tehát helyesen kívülre kerül a zöld. A magyar kokárdát március 15-én, a pesti forradalom évfordulóján szokás viselni. A francia kokárdától eltérően nem kalapra tűzik, hanem a kabát hajtókájára vagy mellrészére a szív felőli oldalon.

Kokárda
A Kokárda története | doksi.hu
http://www.doksi.hu/news.php?order=ShowArticle&id=379

A trikolórt, a háromszínű zászlót Európában a francia forradalom tette "divatossá". A párizsi események ihlették meg Szendrey Júliát is, amikor március 15-én megvarrta és Petőfi mellére tűzte a ma ismert kokárdák első példányát. Petőfi naplójában olvasható, hogy miközben ő a Nemzeti dalt írta, felesége nemzetiszín főkötőt készített magának. Az események hatására a magyar színhármas (a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi) vált a hivatalos lobogóvá.

A Kokárda története | doksi.hu
1848-49 emlékezete - Kokárda
http://www.neprajz.hu/48/kiallitas/kokarda/

Képek a kokárda és a nemzetőr szalag 150 éves történetéből. "Debrecentől nem messze van Kisvárda. Kalapomon nemzetiszín kokárda. Kokárdámon számokkal van rajzolva, Milyen világ, minő élet vagyon ma..."

1848-49 emlékezete - Kokárda
Hazafias feliratok, szimbólumok
http://www.neprajz.hu/48/kiallitas/szimbolumok/

1848-49 emlékezete - Hazafias feliratok, szimbólumok.

Hazafias feliratok, szimbólumok
KultúrPort.hu - Kokárda
http://kulturport.hu/tart/rcikk/f/0/143216/1

Kokárda - a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi. A trikolórt, a háromszínű zászlót Európában a francia forradalom tette "divatossá". A párizsi események ihlették meg Szendrey Júliát is, amikor március 15-én megvarrta és Petőfi mellére tűzte a ma ismert kokárdák első példányát.

KultúrPort.hu - Kokárda
Kokárda készítése
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/79/kokarda-1.html

Többféleképpen készíthetünk kokárdát, amit majd viselhetünk március 15-én. Kokárda egyszerűen vagy gyöngyből, Zászló gyöngyből.

Kokárda készítése
Póló március 15.-re
http://polomania.hu/piacter/reszletek/14815_12_pont

Pólómánia: Pólók nemzeti ünnepeinkre: március 15-ei, kokárdás, mintás, 12 pont mintás pólók.

Póló március 15.-re
Készülj március 15.-re, eredeti magyar kokárda kapható
http://hunbolt.hu/spd/719/Eredeti-kerek-Kokarda-9-cm

Nemzeti ajándéktárgyakat és térképeket forgalmazunk. Oldalunkon a tudta-e hogy..., sok kérdésedre ad választ, többek között a kokárda eredetét is megismerheted. Az eredeti kokárdát, nemzeti színű textil és papírzászlóinkat webáruházunkból megvásárolhatod.

Készülj március 15.-re, eredeti magyar kokárda kapható
Hirdetések
Oldal leírása
marcius15.wyw.hu: Március 15. katalógus. Magyar Nemzeti ünnep. 1848-1849-es forradalom és szabadságharc. Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Széchenyi István, Bem József. Magyar forradalom, Aradi vértanúk, kokárda, és emlékművek. Információk, honlapok gyűjteménye Március 15.-ével kapcsolatban.
Gyűjteményünkben 194 válogatott március 15. témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 194 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 77805