Kokárda > Március 15. - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kokárda > 8 weboldal. Kategória leírása: Kokárda: A magyar kokárdát március 15-i nemzeti ünnepen, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetét jelentő pesti forradalom évfordulóján szokás viselni.

marcius15.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Kokárda
Kokárda
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kok%C3%A1rda

A kokárda rózsaalakú szalagcsokor, melyet eredetileg kalapra vagy sapkára tűztek mint nemzeti jelvény. Franciaországból terjedt el a 18.-19. századi forradalmak idelyén egész Európában és Amerikában. A magyar kokárda piros-fehér-zöld színű, tehát helyesen kívülre kerül a zöld. A magyar kokárdát március 15-én, a pesti forradalom évfordulóján szokás viselni. A francia kokárdától eltérően nem kalapra tűzik, hanem a kabát hajtókájára vagy mellrészére a szív felőli oldalon.

hu.wikipedia.org
A Kokárda története | doksi.hu
A Kokárda története | doksi.hu
http://www.doksi.hu/news.php?order=ShowArticle&id=379

A trikolórt, a háromszínű zászlót Európában a francia forradalom tette "divatossá". A párizsi események ihlették meg Szendrey Júliát is, amikor március 15-én megvarrta és Petőfi mellére tűzte a ma ismert kokárdák első példányát. Petőfi naplójában olvasható, hogy miközben ő a Nemzeti dalt írta, felesége nemzetiszín főkötőt készített magának. Az események hatására a magyar színhármas (a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi) vált a hivatalos lobogóvá.

www.doksi.hu
1848-49 emlékezete - Kokárda
1848-49 emlékezete - Kokárda
http://www.neprajz.hu/48/kiallitas/kokarda/

Képek a kokárda és a nemzetőr szalag 150 éves történetéből. "Debrecentől nem messze van Kisvárda. Kalapomon nemzetiszín kokárda. Kokárdámon számokkal van rajzolva, Milyen világ, minő élet vagyon ma..."

www.neprajz.hu
Hazafias feliratok, szimbólumok
Hazafias feliratok, szimbólumok
http://www.neprajz.hu/48/kiallitas/szimbolumok/

1848-49 emlékezete - Hazafias feliratok, szimbólumok.

www.neprajz.hu
KultúrPort.hu - Kokárda
KultúrPort.hu - Kokárda
http://kulturport.hu/tart/rcikk/f/0/143216/1

Kokárda - a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi. A trikolórt, a háromszínű zászlót Európában a francia forradalom tette "divatossá". A párizsi események ihlették meg Szendrey Júliát is, amikor március 15-én megvarrta és Petőfi mellére tűzte a ma ismert kokárdák első példányát.

kulturport.hu
Kokárda készítése
Kokárda készítése
http://www.tyukanyo.hu/articles/0/79/kokarda-1.html

Többféleképpen készíthetünk kokárdát, amit majd viselhetünk március 15-én. Kokárda egyszerűen vagy gyöngyből, Zászló gyöngyből.

www.tyukanyo.hu
Póló március 15.-re
Póló március 15.-re
http://polomania.hu/piacter/reszletek/14815_12_pont

Pólómánia: Pólók nemzeti ünnepeinkre: március 15-ei, kokárdás, mintás, 12 pont mintás pólók.

polomania.hu
Készülj március 15.-re, eredeti magyar kokárda kapható
Készülj március 15.-re, eredeti magyar kokárda kapható
http://hunbolt.hu/spd/719/Eredeti-kerek-Kokarda-9-cm

Nemzeti ajándéktárgyakat és térképeket forgalmazunk. Oldalunkon a tudta-e hogy..., sok kérdésedre ad választ, többek között a kokárda eredetét is megismerheted. Az eredeti kokárdát, nemzeti színű textil és papírzászlóinkat webáruházunkból megvásárolhatod.

hunbolt.hu
Oldal leírása
marcius15.wyw.hu: Március 15. katalógus. Magyar Nemzeti ünnep. 1848-1849-es forradalom és szabadságharc. Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Széchenyi István, Bem József. Magyar forradalom, Aradi vértanúk, kokárda, és emlékművek. Információk, honlapok gyűjteménye Március 15.-ével kapcsolatban.
Gyűjteményünkben 194 válogatott március 15. témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 194 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 77768