Nemzeti dal > Március 15. - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Nemzeti dal > 7 weboldal. Kategória leírása: Petőfi Sándor: Nemzeti dal. A Nemzeti dal szövege, linkek gyűjteménye a témakörben. A Nemzeti dal video-n.
Szponzorált linkek
Wikipédia - Nemzeti dal
http://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_dal

A Nemzeti dal Petőfi Sándor egyik legismertebb verse, amely – Illyés Gyula szerint – magának a költőnek is egyik legkedveltebb költeménye volt. Petőfi a verset 1848. március 13-án, két nappal a forradalom kitörése előtt írta, eredetileg arra a népgyűlésre, melyet március 19-ére tervezett a pesti ifjúság.

Wikipédia - Nemzeti dal
Nemzeti dal video
http://www.youtube.com/watch?v=XsS9k5vEZGg

Nemzeti dal (National Song of Hungary) - youtube video.

Nemzeti dal video
Petőfi Sándor: Nemzeti dal
http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/nemdal.htm

Petőfi Sándor: Nemzeti dal(Pest, 1848. március 13.)szöveg és hanganyag.

Petőfi Sándor: Nemzeti dal
Értelmezések: Nemzeti dal
http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/palyam.htm

1848. március 13-án írta, eredetileg arra a népgyűlésre, melyet a pesti ifjúság 19-én akart megtartani. Az események azonban felgyorsultak, a bécsi forradalom hírére 14-én Petőfiék cselekvésre szánták el magukat. Másnap reggel a Pillwax kávéházban olvasta fel, s ezzel a Nemzeti dal elindult hódító útjára.

Értelmezések: Nemzeti dal
Nemzeti dal Dávid Roland előadásában
http://www.davidroland.eu/Nemzeti_Dal.htm

Nemzeti dal Dávid Roland előadásában 2005. március 15-én. Ünnepi megemlékezés Veszprémben. Az ünnepi műsor után a veszprémiek fáklyás felvonulással emlékeztek meg az 1848-as március 15-ei forradalom kitörésének eseményeire, majd a város szívében található Óváros térre vonultak, ahol, az igen hideg időjárás ellenére hatalmas tömeg hallgatta Dávid Roland előadását.

Nemzeti dal Dávid Roland előadásában
Nemzetismeret: Nemzeti dal
http://www.pccd.hu/nemzetismeret/?id=4.17

A Nemzeti dal azok közé a művek közé tartozik, amelyeknek nemcsak irodalmi értékük van, hanem történelmünk formálásában is jelentős szerepük volt. 1848. március 13-án írta Petőfi a verset, a legismertebb magyar versek egyikét. Eredetileg március 19-én akarta elmondani. Az Ellenzéki Kör ekkorra tervezte, hogy a Rákos mezején megünnepli a párizsi forradalom kitörését. Petőfi azonban a bécsi forradalom hírére március 15-én a Pilvax kávéházban gyülekező fiatalokkal együtt felgyorsította az eseményeket, és elszavalta versét. Pesten is kitört a forradalom.

Nemzetismeret: Nemzeti dal
Nemzeti énekeink
http://zeneszoveg.hu/performer.php?pc=1651

zeneszoveg.hu - Nemzeti énekeink dalszövegek listája. A felvidéki himnusz, Bányász himnusz, Csángó Himnusz, Himnusz, Nemzeti Dal, Régi Erdélyi Himnusz, Régi Magyar Himnusz, Székely Himnusz, Szózat...

Nemzeti énekeink
Hirdetések
Oldal leírása
marcius15.wyw.hu: Március 15. katalógus. Magyar Nemzeti ünnep. 1848-1849-es forradalom és szabadságharc. Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Széchenyi István, Bem József. Magyar forradalom, Aradi vértanúk, kokárda, és emlékművek. Információk, honlapok gyűjteménye Március 15.-ével kapcsolatban.
Gyűjteményünkben 194 válogatott március 15. témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 194 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 77805